Gyakori kérdések a mangosztánról

Mangosztán italok

Mi az a mangosztán?

A mangosztán (Garcinia Mangostana) trópusi gyümölcs. Délkelet-Ázsiában, Kambodzsa, Malajzia, Kína, Thaiföld, Tajvan, Indonézia és Szingapúr területein őshonos. A vastag, sötétlila színű gyümölcshéjon belül 4-8 háromszög alakú és fehér színű gyümölcshús tagozódik.

Mitől népszerű a mangosztán?

A mangosztán a világ talán legfinomabb ízű gyümölcse. Egyedi és finom ízéről kapta becenevét is: „A gyümölcsök királynője”. A mangosztán azonban nem csupán az íze miatt vált népszerűvé. Ázsiában már évszázadok, sőt évezredek óta használják a hagyományos gyógyászaban fájdalom -, láz -és gyulladáscsökkentőként, valamint számos betegség és egészségügyi panasz enyhítésére. Az 1800-as években Viktória királynő kedvenc gyümölcsének számított, ez a tény pedig „sokat dobott” a mangosztán megítélésén Európában.

Milyen egészségügyi előnyei vannak
a mangosztán fogyasztásának?

A mangosztán rendszeres fogyasztásával erősíthető az immunrendszer, javítható az emésztés, csökkenthetőek a gyulladások. A gyümölcsről úgy tartják, hogy támogatja a szív –és érrendszer egészségét is, valamint bőrvédő tulajdonságokkal rendelkezik.
Tudjon meg többet a mangosztán jótékony hatásairól ITT

Hogyha valóban olyan egészséges és ajánlott a mangosztán fogyasztása, hogyan lehetséges hogy még nem hallottunk róla?

A mangosztán Európában és az Egyesült Államokban kevésbé ismert, köszönhetően annak, hogy extrém trópusi körülményeket igényel a gyümölcs termesztése – Ezek pedig nem biztosítottak sem Amerikában, sem pedig az „Öreg kontinensen”. A mangosztán sokáig különlegességnek számított a nyugati világ számára. A gyümölcs elterjedését tovább nehezítette, hogy évente csupán 2-szer lehet betakarítani a mangosztán fa terméseit. A környezeti feltételek és a mennyiségbeli különbségek egyaránt nehezítették a mangosztán elterjedését.

Milyen tápanyagok találhatóak a mangosztánban?

A mangosztán fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, élelmi rostokat tartalmaz. Az antioxidánsok, a poliszacaharidok, de leginkább a xanton-vegyületek teszik igazán különlegessé ezt a trópusi gyümölcsöt.
IDE KATTINTVA tud többet olvasni a mangosztán összetevőiről.

Mit kell tudni a xantonokról?

A xantonok növényi eredetű tápanyagok. A természetben kis számban fordulnak elő, egyedül a mangosztán gyümölcsében (főképp a gyümölcshéjban) vannak jelen koncentráltan, nagyobb mennyiségben. A xantonok nagyon erős antioxidáns hatású vegyületek, amelyek támogatják a szervezet és az immunrendszer egészségét, és harcolnak a szabadgyökök elszaporodása ellen. A mangosztán héjában 20-nál is több xanton-vegyületet sikerült beazonosítani. A legjelentősebbek az alfa –és gamma mangosztin néven ismertek.

Keveset tudok a xantonokról, mégis miért előnyösek a szervezet számára? Milyen területeken fejtik ki hatásaikat?

Tudományos kutatások alapján kijelenthető, hogy a xantonok pozitív hatásokat fejtenek ki az immunrendszer működésére, a mikrobiológiai egyensúlyra és a koleszterinszintre. Továbbá gyulladások csökkentésében, bőrbetegségek enyhítésében és allergiás reakciók mérsékelésében egyaránt hatásosak.

Úgy hallottam, hogy a mangosztán hasonlít a mangóhoz! Igaz ez a feltevés?

A mangosztán és a mangó csupán névben hasonlít. Összevetni ezt a két gyümölcsöt olyan, mintha a narancsot és az almát hasonlítanánk egymáshoz. Két teljesen különböző gyümölcsről van szó.

A mangosztán jótékony hatásai

Mangosztán ital

Igaz, hogy a mangosztán-gyümölcse gyors ütemben terjed világszerte?

Igen, hiszen a hagyományos ázsiai termőterületeken kívül a Karib-térségben, Brazíliában vagy például Ausztráliában is termesztik már a mangosztánt.

A gyümölcs minden részét felhasználják?

Lényegében igen, még a magok is felhasználhatóak. A gyümölcshéj és a gyümölcshús tartalmazza az értékes tápanyagokat. A gyümölcs héjában például jóval magasabb a xantonok aránya, mint a gyümölcshúsban!

A mangosztán csupán gyümölcs formában kapható Magyarországban?

Gyümölcsként a mangosztán továbbra is inkább számít ínyencségnek hazánkban, világszerte azonban igen elterjedt. Egyre inkább divatjukat élik a mangosztán gyümölcsből készült 100%-osan természetes kivonatok, mint például a mangosztán gyümölcslé, amely megőrzi a gyümölcs tápanyagtartalmát, összetevői és finom ízét. Az érett mangosztán gyümölcsök feldolgozása leginkább a gyümölcslé készítésére terjed ki. A mangosztán 100%-os gyümölcslevet ITT megrendelheti gyorsan és könnyedén!

Hogyan adagoljuk a mangosztán gyümölcslevet és mit kell tudni annak tárolásáról/fogyasztásáról.

  • Felnőtteknek 30-60 ml / nap (akár 2-3 lakalommal 1 pohárral) az ajánlott fogyasztás.

  • Gyermekeknek harmad ennyi, 10-20 ml az ajánlott napi adag.

  • Fogyasztani önmagában ajánlott, lényegében bármikor, de legjobb üres gyomorra.

  • 1 havi adagként 3 db mangosztán gyümölcslét tartalmazó üveget ajánlunk.

  • A mangosztán gyümölcslevek tartósítószert nem tartalmaznak, ezért a  felbontás után tárolja őket hűtőben!

Pénzvisszafizetési garancia A mangosztán pozitív hatásai
Mangosztan Gyümölcslé
Mangosztán (mangosteen) KÚRÁK
Vélemények

Kérem vegye figyelembe: az eredmény nem garantált és egyénenként eltérhet!

Kutatások

„Miután tanulmányoztam az elmúlt évtizedek kutatásait, úgy vélem, hogy a mangosztán gyümölcslé képviseli az egyetlen és legnagyobb lépést az öt legsúlyosabb betegség közül 4-nek a megelőzésében: szív -és érrendszeri betegségekről, a stroke-ról, a tüdőbetegségekről, és a diabétesz problémákról van szó. A sorban a rák lenne az 5., és csupán azért nem teszem bele felsoroltak közé, mivel a mangosztán és a rák viszonylatában jelenleg még nincsen mindent eldöntő bizonyítéka a tudománynak sem.”

Dr.Robert C. Stone » orvos, kutató és trauma pszichiáter